Wanneer aangifte doen van BPM

Koopt u in Nederland een nieuwe personenauto of een nieuwe motor? Dan doet de importeur aangifte voor u en hij betaalt de bpm voor u. In bepaalde situaties moet u zelf aangifte doen en de bpm betalen.

Pas nadat aangifte is gedaan en bpm is betaald, registreert de RDW de auto of de motor (kenteken afgeven).

Koopt u een bestelauto en voldoet u niet aan de voorwaarden van de ondernemersregeling? Dan stuurt de Belastingdienst u een aangifte na de registratie door de RDW.

Let op!

U moet voor een personenauto of motor aangifte doen en de bpm betalen vóórdat u met het voertuig de openbare weg in Nederland opgaat.

Voor een bestelauto moet u (als niet-ondernemer of als u niet voldoet aan de ondernemersregeling) binnen een maand na registratie aangifte doen en bpm betalen. U mag met de bestelauto in die maand wel de openbare weg in Nederland op.

U moet aangifte doen en bpm betalen in de volgende gevallen:

  • U koopt in het buitenland een personenauto of een motor. U wilt de auto of motor gebruiken op de openbare weg in Nederland.
  • U koopt (in Nederland of in het buitenland) een bestelauto en u voldoet niet aan de voorwaarden van de ondernemersregeling.
  • U bouwt een bestelauto om tot personenauto. U wilt hiermee gaan rijden op de openbare weg in Nederland.
  • U hebt een personenauto, motor of bestelauto (in gebruik genomen op of na 1 juli 2005) met een buitenlands kenteken.
  • U hebt een personenauto, motor of bestelauto met een buitenlands kenteken gehuurd of geleaset. En de periode genoemd in het huur- of leasecontract is niet langer dan 3 jaar. Dan betaalt u alleen bpm over de huur- of leaseperiode.
  • U hebt de motor van uw personenauto binnen drie jaar na inschrijving in het kentekenregister in een zodanige staat gebracht dat de CO2-uitstoot hoger is dan de CO2-uitstoot waarover belasting is betaald.

Alles over BPM

U kunt geen commentaar geven

Impressum

AutoImport.nl
Postbus 240
9670 AE Winschoten

Fax: 0031597-433740

W: autoimport.nl
E: info@autoimport.nl

Over AutoImport.nl

AutoImport.nl is een onafhankelijke website met als doelstelling de consument op een zo goed mogelijke manier te informeren met betrekking tot BPM, Belastingen en algemene zaken die komen kijken het het importeren van een auto vanuit het Buitenland

Officieel partner van