Minder BPM bij import occasion

Het gerechtshof in Arnhem heeft de Stichting BPM Claim in het gelijk gesteld toen het aanhangig maakte dat de Belastingdienst onterecht alleen van een eigen koerslijst gebruikmaakt. Hierdoor worden importauto’s goedkoper.

De Belastingdienst moet er nu voor zorgen dat de koper zo goedkoop mogelijk uit is bij de berekening van de verschuldigde BPM. De waarde die de Belastingdienst toekent aan de auto ligt meestal boven de marktwaarde, waardoor invoerende handelaren en particulieren te veel BPM betalen. Door de uitspraak van het Arnhemse gerechtshof wordt het volgens de Stichting BPM Claim gemiddeld 500 euro goedkoper om een occasion te importeren. Vorig jaar bepaalde de rechter dat de Belastingdienst niet mag uitgaan van de nieuwwaarde van de auto maar de dagwaarde als uitgangspunt moet nemen bij het berekenen van de BPM. Ook dat maakte de import van gebruikte auto’s voor de consument honderden euro’s goedkoper.

Bron: VWE

Nieuws , , , ,

U kunt geen commentaar geven

Impressum

AutoImport.nl
Postbus 240
9670 AE Winschoten

Fax: 0031597-433740

W: autoimport.nl
E: info@autoimport.nl

Over AutoImport.nl

AutoImport.nl is een onafhankelijke website met als doelstelling de consument op een zo goed mogelijke manier te informeren met betrekking tot BPM, Belastingen en algemene zaken die komen kijken het het importeren van een auto vanuit het Buitenland

Officieel partner van